fredag 24 september 2010

Helgens middagstips :)

Kasslergryta med äpple och curry

Till 4 pers:

500 g kassler
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
2 tsk curry
5 dl kycklingbuljong
1 dl cremefraiche
½ dl mjölk
ev 3-4 msk maizena
salt, svartpeppar


Strimla kasslern i stavar. Strimla löken, hacka vitlöken och skär äpplet i tunna klyftor. Hetta upp lite olja i en panna och rör i curryn. Lägg i lök, vitlök och äpple och låt det fräsa ett par minuter tills det får färg.
Ta upp och lägg ner fräset i en vid gryta eller djup panna.
Fräs kasslern lätt och lägg i grytan. Häll i kycklingbuljongen och sjud 5 minuter utan lock.
Vispa ihop creme fraiche och mjölk och rör ner i grytan. Red av med maizena blandat med lite vatten. Smaka av med salt och nymald peppar. Servera gärna basmatiris till.

Gjorde rätten själv idag....mm så gott med curryn

1 kommentar: