Kasslergryta med äpple och curry
Till 4 pers:
500 g kassler
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
2 tsk curry
5 dl kycklingbuljong
1 dl cremefraiche
½ dl mjölk
ev 3-4 msk maizena
salt, svartpeppar
Strimla kasslern i stavar. Strimla löken, hacka vitlöken och skär äpplet i tunna klyftor. Hetta upp lite olja i en panna och rör i curryn. Lägg i lök, vitlök och äpple och låt det fräsa ett par minuter tills det får färg.
Ta upp och lägg ner fräset i en vid gryta eller djup panna.
Fräs kasslern lätt och lägg i grytan. Häll i kycklingbuljongen och sjud 5 minuter utan lock.
Vispa ihop creme fraiche och mjölk och rör ner i grytan. Red av med maizena blandat med lite vatten. Smaka av med salt och nymald peppar. Servera gärna basmatiris till.
Gjorde rätten själv idag....mm så gott med curryn
Näää nu gjorde du mig hungrig!!
SvaraRadera