söndag 3 oktober 2010

Limekaka med kokos

Jag hittade receptet! Den här kakan är godast när den är kylskåpskall:)

2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
1 lime rivet skal och saft
100 g smör

Glasyr

150 g philadelphiaost
50 g smör
1 lime (rivet skal och saft)
3 dl florsocker

Dekoration

Kokosflingor


Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölk, saft och skal från limen. Blanda mjöl och bakpulver i egen skål, vänd ner det i smeten. Smält smöret och rör ner det oxå. Rör om så allt blandas ordentligt.

Häll smeten i en liten långpanna, ca 20x30 cm eller i en form med avtagbara kanter. Grädda den i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.

Vispa ihop ingredienserna till glasyren och bred över den kalla kakan. Strö över kokosflingor. Kakan går utmärkt att frysa in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar