Jag hittade receptet! Den här kakan är godast när den är kylskåpskall:)
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
1 lime rivet skal och saft
100 g smör
Glasyr
150 g philadelphiaost
50 g smör
1 lime (rivet skal och saft)
3 dl florsocker
Dekoration
Kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölk, saft och skal från limen. Blanda mjöl och bakpulver i egen skål, vänd ner det i smeten. Smält smöret och rör ner det oxå. Rör om så allt blandas ordentligt.
Häll smeten i en liten långpanna, ca 20x30 cm eller i en form med avtagbara kanter. Grädda den i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
Vispa ihop ingredienserna till glasyren och bred över den kalla kakan. Strö över kokosflingor. Kakan går utmärkt att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar