Den här rabarberkakan gjorde jag i helgen och den blev jätte god. Godast dagen efter!
8-10 bitar
4-5 dl skivad rabarber
100g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker¨
1 dl mjölk
2 msk socker
1 tsk kanel
vaniljsås
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör till en smidig smet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten.
Häll smeten i formen. Strö över rabarbern och tryck ner den lite i smeten. Strö över socker och kanel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50-60 min. Känn med en provsticka att den är genomgräddad.
Servera med vaniljsåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar