torsdag 23 december 2010

Finsk kålrotslåda

ca 2 kg kålrötter
2 tsk salt
1 tsk malen vitpeppar
½ dl sirap
2 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
ströbröd
smör

Gör så här:

Skala och dela kålrötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med 1 tsk salt.
När de är mjuka, häll av vattnet.
Mosa kålen med en potatispress och tillsätt sen salt, vitpeppar, sirap, ägg, vispgrädde och vetemjöl.
Blanda väl.
Häll det i en form/-ar. Strö över ströbröd och sen avsluta med några smörklickar på.
Stoppa in i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca en timme.
Går att frysa in.


2 kommentarer:

  1. Jag fick en igår ;). Den var t.o.m varm. Ska ta med den till mitt julbord. Lite finskt måste det vara.

    Vi ses imorgon
    Kram

    SvaraRadera